La Rochelle

I går morse var vi uppe tidigt. Kia och Göran väckte bagaren vid sju medan Eva och Håkan började göra klart båten. Sedan skulle två stora franska seglare flytta på sig och till slut kunde vi glida ut från vår plats och lämna hamnen. Frukost i sittbrunnen under slör för bara focken i ganska frisk vind. Någon timme senare kunde vi runda upp och köra in mellan tornen till La Rochelles gamla hamn.

Vi möter en trevlig Engelsman tvärs över bryggan som berättar om var man kan handla och går, efter elvakaffet, upp till saluhall, grönsakstorg och speceriaffär. Det blir franska pajer till lunch och skaldjur till middag. Kylboxen är också välfylld inför de kommande dagarnas segling. Trevligt besök från besättningarna på Think Twise och Therica som kom och drack kaffe på maten. Sedan promenad i den fina gamla staden.

Nu på morgonen har vi som vanligt varit uppe och köpt bröd till frukost. Efter lunch, när tidvattnet vänt, seglar vi vidare mot Rochefort.

En reaktion på ”La Rochelle”

  1. Vad trevligt ni har det. När ni får besök av vänner. Ta hand om er ? ?

Kommentarer är stängda.