Allmänt om länder och hamnar

Introduktion till info om länder och hamnar

Här lägger vi upp information och artiklar om olika länder och hamnar. Det kan vara i form beskrivningar och hamnlistor. Länderna ligger i bokstavsordning. Vi kommer succesivt under mars att fylla på med mer information.

OBS! Allt bygger på vår erfarenhet och information vi samlat från olika källor. Det är inte faktagranskat. Använd alltid pilotböcker och uppdaterade sjökort!

Vi skriver lite nu och då i klubbtidningarna. Då försöker vi ge en mer sammanhållen beskrivning om ett område vi seglat i. Dessa artiklar kan du hitta via länkarna under vart land/område. Utöver dessa landspecifika beskrivningar finns även

Erkännande för våra artiklar

Artikel om hemsegling i Corona tider

Allt som beskrivs under denna flik finns också beskrivit i vår blogg. Det finns två sätt att söka i bloggen, dels kan man söka på ortsnamn (men då gäller det att stavningen stämmer), dels kan man söka på tid. För att underlätta det senare så anger vi när vi seglat i respektive område.

Våra hamnlistor bygger på vad vi hittat i artiklar och hört av andra seglare. Hamnar/vikar markerade med grönt har vi själva besökt så där kan vi stå för våra intryck. Angivna positioner kan vara ungefärliga, alla är inte kontrollerade. I vänsterkolumnen förekommer i bland siffror eller bokstäver. De har följande betydelse.
1 = Bra/väl värt en omväg
2 = En absolut favorit som vi inte tycker man ska missa
V = Möjlig vinterhamn
S = Sund / Passage
X = Något som bör undvikas

Utskrift av dokument
Enklast är förmodligen att först spara dokumenten. Dokumenten öppnas i ett eget fönster och, i alla fall i vår WEB-läsare finns ett menyval för att spara. Därifrån kan man sedan öpna det som ett PDF-dokument och skriva ut det från en PDF-läsare. De utskrifterna är i vår erfarenhet lättare att styra. Men för all del, det går säkert att skriva ut från WEB-läsaren också. Skriv gärna en kommentar om vad som funkar bra för er.

En reaktion på ”Allmänt om länder och hamnar”

  1. Vi seglade hem vår Apostrof samma väg 2017-2018 under lugna och trevliga former. Vi har stor medkänsla för er segling i dessa besvärliga tider och vi hoppas att den efter hand kommer att bli bättre och bättre.
    Segla lugnt! Fair winds!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

I denna blog skriver vi lite nu och då om båten och våra seglatser. Kontakt: sally@bikan.se +46708220250