Sally och hennes besättning

Eva och Håkan Landberg har seglat tillsammans sedan 1999. Håkan har seglat sedan barnsben (på 50-talet). I olika Europeiska vatten, i Västindien och över Atlanten. Eva tände på segling när hon träffade Håkan och vi seglade först i lånade båtar. 2007 köpte vi en välutrustad Vagabond 31 för att se om det fortfarande var roligt att segla ordentligt. Det var det och 2013 köptes Sally, perfekt för två.

Sommaren 2015 seglades ”England runt på 80 dagar” som ett första längre äventyr. Sommaren 2016 besökte vi goda vänner på ostkusten kring midsommar och på sensommaren seglade vi i Bohuslän och inre Sörlandet.  Båda dessa somrar finns beskrivna i vår gamla blogg som just nu inte går att nå.

”Varmare nästa gång” önskade Eva efter Skottland. Den 2:a maj 2017 lämnade vi Sverige och seglade läng kontinentens kuster söderut till Algarve för vintern. 2018-19 seglade vi i Medelhavet för att Covid våren 2020 segla hem.

2021 blev det en tur till Töre långst upp i Bottenviken medan vi, efter större  och tidskrävande renoveringsarbeten, seglade hemomkring 2022. 2023 seglade vi i Östersjöns skärgårdar till Åbo. Tankarna för 2024 går mot Nordnorge med avsegling i slutet av april.

Lite mer sammanhängande skildringar av våra seglingar finner du under respektive land under menyvalet ”Länder och hamnar”.

Sally

Sally är bygd på Henån av Charlie Rutgersson. Det är en CR 390 med segelnummer12 levererad 1998. Överst på sidan ser du oss kryssa i 12-15 m/s på Nordsjön. Sally är trevlig och lätt att segla och går mjukt och torrt i sjön. Hon är relativt snabb och med våra lättvindssegel kan vi göra god fart när andra startat motorn.

Motorsegling i gryningen mot Cartgena, Spanien 2018-04-28, foto Judit på Money Penny

Sträckbog utanför Norra Spanien foto och film, Anita på Tindra.

(Klicka på länken nedan för att se filmen)
20170901_10_Sally

Med genackern satt på väg mot Skärhamn

Här nedan seglar vi i Kyle of Bute, Skottland i juli 2015

5 reaktioner på ”Sally och hennes besättning”

 1. Hej Håkan och Eva

  Jag är på väg att köpa en Bavaria med en MD22 som behöver renoveras.

  Skulle gärna vilja komma i kontakt med er ”Vagn” som var så duktig på att renovera (om det är möjligt).

  Mvh
  Johan

 2. Hallo Hallo!

  Planerar återsegling och behöver planerar för vilka restriktioner som gäller covid! Har du Håkan någon kontaktlista med mailadresser till några av de hamnar ni besökt?

  Lennart / Saloma
  Nu i Cartagena

  1. Hej Lennart!
   Mejla mig på sally@bikan.se så skickar jag vad jag har från vår segling.
   Du kan också titta i våra hamnlistor under menyvalet ”Länder och hamnar.
   🙂 Håkan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

I denna blog skriver vi lite nu och då om båten och våra seglatser. Kontakt: sally@bikan.se +46708220250