Camaret sur Mer

I dag har vi haft en härlig, solig och varm dag. Vattnet var runt 20 grader så det blev en timme med våtdräkt och skurborste för att göra rent runt vattenlinjen och borsta bort en lätt grön beväxning på botten. Samtidigt inspekterades genomföringar, offeranoder och propellrar. Det mesta var bra men gummit som ska sitta runt S-drevet hade lossat helt så det tog vi av. Fin stad med en något märklig turistattraktion – en skeppskyrkogård.

Vi reflekterar lite över vår seglats så här långt. Hemifrån och till Biscaya har nu avverkat drygt 1 200 sjömil. VI har varit ute i ungefär 1 + 9 veckor. Vi har kommit 10 grader söderut och ca 15 grader västerut.

Lite svettigt på eftermiddagen. Då var det skönt med soltaket. Bad i havet, dusch och sedan en tur till butiken för att proviantera. Extrapris på torskrygg, 120 kr/kg, jättegod. Samkväm i Rubins sittbrun med ytterligare en dansk båt, Scarlet Bo, med tre ungdomar ombord. Det blev en trevlig och sen kväll där vi kanske inte alltid förstod vad som sades.