Vidare söderut

Vi började dagen med att hissa upp unge Mikkel från Rubin i vår masttopp. Vindinstrumenten har uppträtt allt med konstigt och felaktigt. Vi har inte kunnat kryssa med dem sedan Ilsemeer i Holland. Vi har inte hittat några fel nere i båten så det var dags att byta den 10 år gamla vindgivaren. Nu funkar allt som det ska igen.

Vid lunchtid lämnade vi så hamnen för att försöka tima in vårt sista ”tidvattengrind” Raz de Sein. Där kan strömmen rinna med upp till fem knop och det vill man inte ha emot sig. Eftersom det var svaga vindat hade vi tagit till god tid. När vi så kom ut så fick vi en frisk nordväst och gjorde god fart mot strömmen. Vi hade precis hunnit passera racet när strömmen vände och vi kunde gippa för att styra in mot Sainte Evette.

Här ligger vi nu för ankar med sandstrand i fören och en fri horisont i aktern. Efter ett friskt bad (18 grader) och en öl blev det middag och uppdatering av en eftersatt blogg. Nu ska vi njuta kvällningen.

En reaktion på ”Vidare söderut”

  1. Så underbart ni har det. Njut å många kramar från Marie-Louise & Janne ?
    Jag har en semester vecka kvar nu .

Kommentarer är stängda.