Nytt land

I dag har vi seglat genom Dansk skärgård. Inte lika finskalig som den Svenska och betydligt långrundare men fina små öar och sund. Det blir lite länge till land och landet är inte så högt, mest som ett streck faktiskt. Här några bilder.

Vi valde att gå genom sundet innanför Als ned till Sönderborg där vi sedan fick vänta en halvtimme på broöppning = fika. Inte så mycket vind i dag. 8-12 fram till lunch och efter Sönderborg 6-8 vilket innebar fullt ställ för första gången på några dagar. Tyvärr dog vinden en timme för tidigt så vi fick köra motor sista biten. Då passade vi på att göra vatten vilket alltid är bra att ha.

Till slut kom vi till Kappeln, vår favoritstad i Slei, Tyskland. Strömmen satte med 1,5 knop i sidan när vi skulle backa in till gästplatsen. Det blev en utmaning men det gick. Tack Charlie som utrustade båten med bra avbärarlist. Den behövdes när vi skulle in mellan stolparna.

En reaktion på ”Nytt land”

  1. Hej på er!
    Ville bara önska er fin seglats med många underbara upplevelser. Kram på er från Gittan?

Kommentarer är stängda.