Kappeln

I dag har vi legat still hela dagen i den fina lilla staden Kappeln vid Slei, fjorden som leder in till Schleswig. Kappeln är en civiliserad stad där bagaren öppnar klockan sex och slaktaren inte så långt senare. Håkan handlar innan frukost. Vi har varit här tre gånger nu och fortfarande inte hittat något snabbköp. Men jättefina grönsaker hos en tjej inte långt från bagaren. Allt inom bekvämt gångavstånd från båten.

Efter gårdagens äventyr med att backa med sidström ligger vi nu fint förtöjda. Vår nyinköpta landgång kom till användning betydligt tidigare än vad vi förväntat oss och används flitigt under dagen, om än med provisoriska linor.

Skoltyskan kommer väl till pass, synd att man inte har någon. Här finns i och för sig turister men Tyska sådana. Vi har inte sett många menyer eller anslag på flera språk. De flesta vi träffar pratar också ganska dålig engelska eller ingen alls. Det gäller att peka och använda de ord man snappat upp genom livet.

Vi har tagit några promenader, den första för att fylla på vårt gasförråd. Vi köpte i våras två begagnade tyska tuber av en hemvändande seglare varav en var tom. Nu har vi tre tuber varav två är helt fulla. Känns skönt. Tysk Campingaz går att få tag på över hela Europa och vår nya spis är anpassad för den. Svensk gasol däremot finns bara i Sverige…

Nästa promenad blev inåt längs fjorden till bryggorna där skutorna ligger. Där såg vi bland annat denna lilla pärla. Promenaden tillbaka gick genom gamla villakvarter. Här nere har våren kommit och det grönskar och blommar för fullt.

Eftermiddagen blev lite slapp. Vi njöt av första vårdagen och av att kunna sitta i sittbrunnen utan vare sig långkallsonger eller tröjor. Sedan gick vi på puben till middag och åt var sin sådan här portion med revben. En utmaning för den bäste – vi blev tvungna att lämna lite. Nu sitter vi mätta och dästa i kajutan innan det är dags att gå till sängs. Hoppas på lite vind i morgon så att vi kan segla vidare till Kiel men prognosen ser inte så lovande ut. Solsken och lätta vindar, i och för sig lite omväxling mot det vi haft hitintills under seglingen men vi gillar inte att köra motor.

3 reaktioner på ”Kappeln”

  1. Det ser ut som att ni har det bra.? å god mat äter ni. Kram kram

  2. Vem går upp och väcker tuppen för att köpa bröd kl. 6 på morgonen?
    Plattformen ser riktigt bra ut och ser ut att passa perfekt.
    Ser ut som ni fått en helt underbar dag, ha nu en riktigt bra fortsatt seglats så hörs vi framgent.
    Sköt om Er
    Bengt

    1. Hej!
      Tro det eller ej men jag kan vara så morgonpigg.
      Ha de o hälsa Tina, när kommer ni?
      🙂 H

Kommentarer är stängda.