Lipsi

I går kom vi iväg ganska tidigt. Vi hade bestämt att vi skulle segla upp till Lipsi i sällskap med Elisabeth och Per-Olov på Swana. De låg i Lakki, sex sjömil norr om vår vik. Vi kom in till staden strax innan de var på väg ut och vi han precis fika innan vi tillsammans seglar ut ur viken.

Sedan blev det inte så mycket sällskap i den ganska tuffa kryssen norrut. Vi valde att gå nära Leros medan Swana gick längre ut. Vi hamnade i alla fall så småningom på samma brygga i Lipsi hamn. För första gången sedan början av maj betalar vi hamnavgift, ca 70 kr per dygn. Bryggan är fin med bra service från en ”marinero” men det blir lite skvalpigt i hamnen. Middag hos Manolis som förra gången (klicka här)

Vi blev sedan kvar en dag. Tog en lång promenad upp till kapellet på 130 möh och swedan vidare till stranden på sydsidan (där Håkan låg vid ett tidigare besök (klicka här). Där blev det bad och lunch. Lite nydanad Grekisk mat – trevlig och god. Sedan genare promenad till båten och em fika på Swana. Denna kväll middag vid hamnen.

Mycket trevlig samvaro med Elisabeth och Perra som nästa dag skulle tillbaka till Leros för att ta upp Swana på Artemis. Hon är till salu efter tio års segling i Grekland så det kan bli sista seglatsen. Säkert lite vemodigt. Vi är glada att de ville tillbringa några dagar med oss och tacksamma för alla historier och goda råd. Nästa gång vi ses kan bli när vi seglar till deras stuga utanför Luleå.