Lipsi

Vi blev kvar några dagar på Leros. I avvaktan på ny propeller har Eva har passat på att åka hem för att försöka kurera sig medan Håkan är kvar på båten. Propellern ska komma torsdag 23 och upptagning är bokad till fredag 24.

Efter Lekki seglade Håkan upp till Artemis varv på norra Leros. De arbetar mycket seriöst och har vettiga priser, hälften av var Leros Marina ville ha. Vi fick tips om alternativet av finska vänner som varit i området i flera år och när vi träffade Royne från Göteborg häromkvällen blev vi övertygade om att undersöka det närmare. Royne bjöd på middag ombord på sin båt när Håkan var där. Det blev en mycket trevlig och uppskattad kväll.


Sally längst ut i viken och Windlek till höger

I går seglade vi så vidare. Carl-Johan, som seglar L32:an Windlek, kom upp och Håkan mötte honom vid Leros norra udde. Vi seglade sedan i lätta vindar och strålande solsken till en fin ankarvik på Lipsis sydsida. Där har vi nu legat i dag. Vi tog en lång (i alla fall tidsmässigt) promenad in över ön till huvudorten. En lummig och grön ö med vackra vyer.