Marathos och Arki

I går seglade vi från Lipsi till Arki. När vi kom in i den lilla hamnen var det redan fullt så vi fick vända och köra över till grannön Marathos. Där finns en fin vik med bojar. Där finn också flera restauranger och hotell trotts att ön bara har tre bofasta – mäniskor, getter finns det betydligt fler av.

Efter bad och snoirkling i kristallklart vatten tar vi framåt eftermiddagen en promenad på ön. Vi träffar flera av getterna på vår vandring up till södra toppen. Därifrån vare det fin utsikt över viken och öarna runt omkring. Nere i viken blir det middag två meter från vattnet. Som huvudrätt äter vi en fantastisk god ”kleftiko” på get från ön.

Efter morgondopp i dag kör vi tillbaka till Arki och nu får vi en plats. Längst in (till vänster i bild) på bryggan. Lite slingrigt att backa in då det ligger en utgrundning inte långt från bryggan och man behöver lägga ankaret utanför den. Den kan ses som en ljusare del i underkant på bilden. Sedan bad och lunch på ”hatten”. En jättegod risotto på ”Cuttlefish, en sepialiknande bläckfisk med internt ben.

Sedan mer bad och promenad till kyrkan på toppen (jämför tidigare besök, klicka här). Efter att ha duschat hos farbrorn vid hamnen blir det middag på den högra restaurangen. Nu kan vi konstatera att maten är bra på båda.