Lipsi

I morse lättade vi ankar efter frukost och seglade över till Lipsi. En fin liten ö ca 10 sjömil sydost ut. Fin halvvind och god fart över. Vi hade tänkt gå in i hamnen men redan när vi kom vid 12-tiden började det bli fullt med båtar. Det blåste dessutom ganska frisk sidvind längs bryggan.

Vi valde i stället att ”låna” en boj i viken bredvid hamnen. Där var det lä och smult vatten. Efter en stund kom en farbror roendes. Han pratade bara Grekiska men vi lyckades förstå att vi låg i hans boj och att vi borde flytta på oss. Vi frågade om vi kunde ligga i bojen intill och det verkade gå bra. Han lyckades också förklara att han ville bli rodd iland vilket vi naturligtvis ställde upp på.

Lite senare på eftermiddagen tog vi dingen in till hamnen. Där låg två andra Svenska båtar och skvalpade. Vi pratade en stund med dem och gick sedan en fin tur upp över bergen söderut på ön. (Klicka här för bilder från förra besöket) Efter bad vid båten var det så dags för middag. Vi hade reserverat bord hos Manolis. Kökschefen själv förevisade dagens specialrätter.

God mat och gott vin till rimliga priser. Tillbaka till båten fick vi ro, någon hade glömt att titta i tanken innan vi for i land…