Cabo de Roca

Allt väl ombord. Vi äter bra och sover tillräckligt. Det blev en fin dag i går. Ganska mycket motorgång i svag vind rakt i näsan. Vi gjorde några försök att segla när vinden vred så att den inte var rakt emot men det gick inget vidare. I början av natten fick vi så pass vinkel att vi kunde gå med storsegel och motor. Det lugnar båtens rörelse och hjälper lite på farten.

Just nu passerar vi Cabo de Roca, Europeiska kontinentens västligaste udde (klicka här) och ett viktigt ”hörne” för oss. Härifrån seglar vi såväl norrut som österut hela vägen hem. Vid femtiden i morse kom frisk ostnordost och vi kunde sträcka mot udden med svällande segel och ca sju knop i snittfart. Härlig segling som håller i ännu.

Efter udden väntar vidskifte igen och vi kommer sedan att ha medvind hela vägen upp till Muros om prognoserna håller vad de lovar. Går det som vi tror är vi där på tisdag, dvs om a 2 dygn. Nu hoppas vi att fronten som kommer inte har för mycket regn i sig och att det inte blir allt för gungigt när vi ska slöra/länsa norrut.