Cabo Carvoeiro

Efter omväxlande vindar under dagen lämnar vi snart Cobo Carvoeiro vid Peniche. Det har varit omväxlande dagar. Vi hade precis rullat ut Code 0 ock seglat med drygt fyra knop i svag västlig vind norrut. Det varade i fem minuter. Nu kör vi igen.

Kryss i lätt vind mot Cabo de Sao Vincente i går förmiddag.
Solen går upp bakom bergen söder om Lissabon i morse. VI har precis börjat segla efter att ha gått för motor i svag motvind hela natten.
Halvvind med revad stor och 7 knop mot Cabo Roca i förmidags. Vinden vred med och efter udden hade vi plattläns några timmar i avtagande vind. Segan motorgång igen.
Motorgång i bleke mot Caco Carvieiro.

Nästa gång vi närmar oss land hoppas vi att vi snart är framme i Muros. Angöringen har vi ett 190 sjömil långt ben att gå. Det ska vi försöka göra utanför fiskeredskap och kusttrafik, dvs där vattnet är minst 200 m djupt.

För den intresserade kommer här vår rutt planering. Röd linje med blåa markeringar är rutten till Muros. Den lilla röda ringen långt ned i bild symboliserar båten och röde fyrkanten ovanför så långt vi kommer om en timme. Total läng till hamnen i Muros är just nu 205 sjömil varav 190 till angöringen.

Vi har lagt in en rödprickad linje i väster som representerar östliga kanten på fartygsrutten utanför Portugal (vi ser ett fartyg på AIS som en grån triangel längst ned i bild). Ljusblå fält utanför land är vatten grundare än 200 m. Där vill vi helst inte segla (i alla fall inte i mörker) eftersom det fiskas en hel del med fasta redskap, i alla fall ut till 150 m.

2 reaktioner på ”Cabo Carvoeiro”

 1. Låter som ni har en relativt bra segling
  Hoppas ni har det lite varmare än sist vi hördes??
  Jätte intressant att ni låter oss hänga med på rutten på det här viset
  Många varma kramar från oss ser verkligen fram mot att ses framöver
  ❤️⛵️

 2. Hej på ett sätt har ni ju tur Med väder och vind
  MEN lite vind till er fördel hade ju varit roligare ändå ! Kul att följa er och faktiskt lite avundsjuk oxå hade gärna varit där ute ?
  Vilken underbar känsla sen när ni kommer iland och får vila ut ordentligt och kolla på rätt väder över Biscayabukten!
  Vi växlar mellan att bo i huset , husvagnen som står hos dottern där vi leker med 4,5 år gamla barnbarnet och tillbaka till huset och sen till båten och sen börjar vi om igen !
  Enligt nyheterna jag läste igår ska man kanske inte få semestra i Sverige för att inte smittan ska gå vidare till område den inte kommit till eller ska bryta ut på igen !! Ja ja vi får väl segla runt Blå Jubgfrun i år då ?
  Hoppas ni ändå njuter av er tid på böljan den blå ⛵️Kram från Eva o Göran

Kommentarer är stängda.