Karantän dag 11

Natten till igår var inte roligt. Strax efter det att vi lagt oss kom frisk byig vind från väst (sidvind) och båten krängde och gungade så det var svårt at sova. Senare under natten vände den till nordost och kom tillbaka med kraft. Större delen av dagen regnade det och vi hade upp till stormstyrka i de värsta vindbyarna. Vi tröstade oss med nybakade scones på eftermiddagen. Sedan blev det till att laga mat med spisen kardanupphängd och vi vaktade noga de höga vinglasen under middagen.

I dag är vädret lite bättre. Det har regnat lite till och från men det blåser inte längre speciellt mycket vilket är väldigt skönt. Nu kan man ställa ifrån sig grejer igen utan att vara orolig. Eva fixade våfflor i dag när det är våffeldagen.

I vår del av Andalusien, Almeria provinsen, har vi just nu väldigt få smittade av Corona, i dag rapporteras 115 fall. Skönt att veta då vi i övrigt får allarmerande siffror var dag om hur hårt och snabbt viruset drabbar Spanien. Flera av våra seglarvänner i Spanien pratar nu om att ta sig hem till Sverige, med flyg eller egen bil. På lördag blir vi de enda svenskarna som är kvar i hamnen. Vi har inget nytt om karantänen. Vi förutsätter att den redan har eller kommer att förlängas till och med 12 april. Vi räknar med att ligga kvar tills vidare.