Karantän dag 7 och nya gamla inlägg

I dag har det regnat på förmidagen men nu skiner solen från klarblå himmel igen. Ett lågtryck och kallfront kom in från Atlanten med ganska mycket regn. På det hela taget har vi ett ganska ostadigt väder just nu med en hel del vind och lite regnbyrar. I dag var det första gången på länge som det regnat rejält. Vi har vad som skulle kunna vara svenskt sommarväder medtemperaturer är runt, eller strax under, 20 grader. Enligt prognoserna ska det bli bättre om en vecka ungefär, då man förväntar sig att ett mer soligt och stabilt väderläge kommer tillbaka.

En av våra svenska båtgrannar satte sig i bilen i morse för att köra hem. De kände sig osäkra på framtiden och tidigarelade därför sin hemresa med flera månader. Vi hoppas det går bra för dem genom Europa. Vi kommer att sakna dem. Även om vi inte kunnat umgås på vanligt sätt har det ändå varit trevligt att pratas vid några gånger om dagen när vi passerat varandras båtar. Nu är vi bara två svenska båtar kvar.

Allt tyder på att vår karantän kommer att förlängas till efter påsk. Det krävs ett riksdagsbeslut för det. Det förväntas komma i veckan och då förlänga nuvarande stränga regler till och med den 12 april. Detta för att förhindra att människor rör på sig i påskhelgen. Normalt är 30 miljoner spanjorer på resa under påsken.

Vi har beslutat oss för att stanna på båten och avvakta utvecklingen fram till efter påsk om inget drastiskt inträffar. Vi är i princip isolerade med mycket liten risk att smittas. Vi känner oss trygga i hamnen. Mat, vatten, el, internet och telefoni funkar som vanligt och vi har fått fler böcker att läsa. Så i dag har vi slappat fallen och plockat in skot, block och lite annat vi inte behöver på ett tag.

Vi har i morse lagt upp det sista inlägget om vår tid i Cartagena. Bläddra nedåt bland inläggen så hittar du det och alla de andra vi lagt upp under senaste veckan.

En reaktion på ”Karantän dag 7 och nya gamla inlägg”

  1. Vi tänker på er och håller oss uppdaterade med att följa er blogg.
    Här hemma är det kris och oro i hela landet. Ha det bra

    Carin och Håkan

Kommentarer är stängda.