Kondia, Limnos

I söndags morse fick vi reda på hur Greker firar bröllop. Musiken tystnade ungefär samtidigt som vår väckarklocka ringer – klockan sju på morgonen. Men vi låg en bit bort och hade kunnat sova ganska bra trotts musik och fest hela natten.

Vi har haft flera fina kvällar med mild luft och bleke.

Nu ligger vi här i viken och har det bra. Vi gör rent en bit under kojer och av kölsvinet var dag. Flera friska seglingar, läckande vattentank och pressobryggare som flugit av spisen har satt sina spår. Vi har också en irriterande liten läcka i fören. Förmodligen från kätting/ankarboxen. Så fort vi seglat friskt så rinner det in lite vatten. Det får bli ett plastjobb till vintern även om det inte lockar att försöka nå ned och in i skrymslena längst fram i fören.

I går var det musik igen på Ouzeri Menalaos (tavernan på stranden) så vi bestämde oss för att vara med den här gången. Mycket folk och god stämning. Vi serveras bra mat till mycket rimliga priser. Det är andra gången vi äter tvårätters middag med vin för 35 Euro för oss båda.

Vid elvatiden såg vi åska i fjärran och bestämde oss för att ta dingen tillbaka till båten. Tur var det för strax efteråt kom vinden och lite senare regnet. I natt har det varit riktigt oväder och vi läser på morgonen om skadade och döda på fastlandet. När vi går upp är det 18 grader och det blåser kuling. Vi får ta på både långbyxor och fliströja, det var länge sedan sist.

Båtarna i viken svänger och gungar i den friska vinden som piskar upp brytande vågor redan 100 m ut från stranden. Det kan bli så att vi ligger kvar ytterligare några dagar i vår trygga vik. Visserligen börjar det bli lite tomt i kylskåpet men vi har reserver och inte långt till tavernan på stranden.