Myrina, Limnos

I lördags lämnade vi viken och gick tillbaka till Myrina. Efter lite hjälp från båtarna vid kajen blev det plats nog för oss att backa in. Vi går upp i staden för att försöka hitta någon som kan ta Evas blodprover. Apotek har visat sig vara en bra källa för sjukvårdsinformation, så även här. Vi hittar både labbet och en bra AB supermaket. Men det är lördag så det blir inga prover innan måndag.

En av många fina vikar på Limnos sydkust

Söndagen förflyter i lugn och ro. Vid kajen ligger ”Dream on” som vi träffade i viken för några dagar sedan. Det blir en trevlig kväll. Måndag blir arbetsdag med tvätt, provtagning och handling.

Tisdag skulle det börja bli dåligt väder. Molnigt och mot kvällen regn och vind. En mulen dag passar nog för cykling tänker vi och hyr cyklar för att se på den kuperade ön. Våra små hoppfällbara blir för jobbiga för mer ansträngande turer.

Utsikt över Limnos västkust från en skuggig rastplats

Vi får en fin cykelrunda med lunch i Kontia ovanför viken där vi legat för ankar. Av molnen blev det inte så mycket, vi cyklar i stekande sol och är ganska färdiga när vi är tillbaka efter 35 km och säkert minst 600 m stigningar. Vi kanske ska cykla oftare?

Det blåser upp till kuling på natten och vi är glada att sitta fast i en bra kaj i lovart. Onsdagen blir lite av en vilodag i ganska dåligt väder. Mot kvällen bättre. Vi börjar planera för att ge oss av men stannar torsdagen också då det ska vara svaga vindar på havet. Vi ska segla 60 sjömil till nästa planerade ankarplats och vill gärna ha lite lagom vind, det ska det bli i morgon.

I hamnen har vi träffat tre båtar från Ardrossan i Skotland. Det har blivit ett antal väldigt trevliga och ganska sena kvällar med Owl and Pussycat, Coriander och Camira. Nu vet vi att vi kan sitta åtta utan problem i Sallys lilla sittbrunn.

Det blir inte så mycket platts för fötterna. Här är vi 10 i Camiras sittbrunn