Söndagsvandring i Gaeta

Sedan vi kom till Gaeta har vi försökt ta en liten tur var eftermiddag för att upptäcka staden. I dag var det söndag och dags för en lite längre tur. VI packade lunch i ryggsäcken och gav oss iväg genom staden mot stranden på västsidan. Söder om stranden ligger en ca 175m hög kulle med en fyr och ett gammalt romerskt mausoleum på toppen. Kullen skiljer också gamla Gaeta från nya (där vi ligger).

En bit upp på kullen får vi fin utsikt över stranden. Nu är det ganska öde men på sommaren vimlar det av folk och hela stranden är täckt med solstolar och parasoll. Stora delar av kullen är naturskyddsområde och vi följer en slingrande stig genom skogen mot toppen. Tyvärr hade museet i mausoleet stängt en kvart innan vi kom upp så vi går ned en liten bit och äter lunch med denna fina utsikt över nya Gaeta, bergen och hamnen. Vi ligger på andra sidan piren mitt emot aktern på den stora blå motorbåten.

Vi vandrar sedan vidare söderut och kommer efter ett tag ned mot gamla Gaeta med sina gamla fästningar och vindlande gränder. Där får vi en välförtjänt öl på kajen innan vi går sista biten tillbaka till båten.