Buss kors och tvärs

I dag hade vi tänkt ta bussen till Almerìa. Det blåser så det kändes bra att komma bort från båt och gungande en stund. Vi trodde vi skulle kunna ta en buss direkt men den gick inte på lördagar. I stället fick vi åka till staden El Ejido en bit in i landet från hamnen. Bussen slingrade sig kors och tvärs och så småningom var vi framme. Det var en timmes väntan på anslutning så det blev en promenad i centrum och en kaffe.

Buss till Almerìa skulle gå kl 12 och vara framme 12:40. Bussen hem skulle sedan gå kl 17:30. Men, inte kom det någon buss. Efter en halv timmes väntan kom i stället en lokalbuss som skulle ta mer än en timme. Inte mycket tid kvar att titta på staden kände vi och gick i stället en halvtimme ut till ett köpcentrum där det fanns en riktigt bra mataffär. Sedan samma slingrande buss tillbaka till hamnen. Totalt en utflykt på ca 5 timmar, varav med än tre var på buss eller i väntan på buss.

Nu får vi se hur länge vi blir kvar här. Dagens prognos lovar inte att ostvinden ger sig förrän på torsdag nästa vecka. Däremot kommer vinden att avta där vi ligger (men inte dit vi ska gå). Vi ägnade två dagar innan vi stack på utflykt åt att fixa teaken på däck där nåten behövde göras om på en hel del ställen. Nu får vi se vad mer på att göra listan vi ger oss på när det slutar gunga.