Cascais

I går fortsatte vi söderut. Fin segling med god fart från Nazare gjorde att vi bestämde oss för att fortsätta hela vägen ned till Cascais. Sedan dog vinden. Då blev det till att försöka få en uppfattning om vädret framöver. Vad vi kunde se skulle det förmodligen bli motorgång oavsett vilken dag vi gick vidare och då kunde vi ju lika gärna köra på.

Lite söder om första udden, Cabo Carcoeiro, kom det lite vind från nordväst. Vi hissade Code 0 och fick en öppen sträckbog i västnordväst 4 m/s.  Då kunde vi gå söderut med drygt fem knop och vi hoppades att vinden skulle friska i lite på eftermiddagen (sjöbris). Så blev det nu inte utan vinden dog strax ut och havet la sig spegelblankt ovanpå dyningen. Åtta timmar motorgång tog oss i alla fall till Cascais dit vi anlände i mörker vid halv nio tiden och för första gången på länge ligger vi där Marinetrafic visar oss.

Strax efter solnedgången passerade vi Cabo da Roca som är kontinentens västligaste udde. Udden är den yttersta delen av Sintrabergen med sina slott och borgar som vi hoppas besöka från Cascais. Cabo da Roca  ligger 9 grader 30 minuter väst eller ca 21,5 grader väster om vår hemmahamn i Ljungskile. Det märks att vi varit på väg ett tag nu…

I dag har vi cyklat längs den långa strandpromenaden i Cascais och njutit av sommarvärmen vi har här nere. Cascais är en ganska stor, trevlig semesterstad med mycket utländska turister med allt det för med sig. Många fina hus och mysig gammal stad.

En reaktion på ”Cascais”

  1. Hej! Hur länge är ni i Cascais.? Vi anländer Cascais 5 nov. Men då är väl ni lite söderut. Det hindrar inte att träffas ändå. Vi får se.
    Just nu har jag lunginflammation men på bättringsvägen. Hoppas vi kan ses.
    Obs jag har ny mailadress sgb.olson@gmail.com.

    Hälsningar från Gun-Britt och Sven-Göran

Kommentarer är stängda.