Nazare

I dag har vi haft fin segling ned till Nazare. När vi kommit ut på lite djupare vatten efter dyningarna i hamninloppet satte vi segel och kunde sedan slöra med genaker söderut. Ganska snart vrider vinden till nordlig så det blev till att skära lite för att fylla seglet i dyningen.

Efter ett tag tog vinden i från norr. Då rullade vi in genakern och satte spirad fock. Med den segelsättningen kunde vi sedan sätta kurs rakt mot hamnen med hyfsad fart. Vi la till vid segelklubbens brygga där vi blev vänligt bemötta och anvisade plats. Lite guppigt när fiskebåtarna körde förbi men annars bra hamn. Marinan som finns i vår hamnbok var inte längre igång.

Innan middag tog vi en cykeltur längs den långa stranden och sedan bergbanan upp till Sitio på klippan ovanför staden. Vi kunde därifrån se solen gå ned i havet och senare njuta en fantastisk utsikt.