Lorient

I dag har det varit tvätt och städdag. Vi skulle ju få förstärkning av besättningen. Evas syster Helen kom med tåget från Nantes vid tretiden efter att ha åkt hemifrån klockan tre på morgonen. Vi mötte henne vid stationen och det blev ett kärt återseende.

Vi kom till Lorient i går eftermiddag efter en fin segling i solsken och frisk västvind, slör från Concarneau (ovan). De gamla Tyska U-båts bunkrarna finns kvar och utgör en märklig, tung siluett när man går in mot hamnen.

Några Engelsmän vi pratat med tyckte inte man skulle gå in till marinan i centrum men vi chansade och det blev riktigt bra. Visserligen dyraste nätterna hitintills men jättefin ny servicebyggnad, bra tvättmaskiner, gratis el, dusch och cyklar och mycket hjälpsam personal. 

Det var nära till allt och vi kunde besöka en fantastisk saluhall med massa godsaker. Vi lyckades också byta både gasoltub och kolsyretuber till vår Sodastream. På vägen tittade Håkan på Eric Tabarlys Pen Duick båtar och ett antal moderna tävlingsbåtar. Lorient är ett av Frankrikes största segelcentrum och det märktes. Massa varv, verkstäder och välsorterade båtaffärer.