Iles de Glenan

Efter en förmiddagspromenad i fina Sainte-Marine länsar vi sakta ut ur floden vid tolvtiden. Då pågår en religiös fest med långt tåg med människor på kajen. Vi seglar längs en lång sandstrand söderut mot några små öar i havet.

Ca 10 sjömil ut ligger den fantastiska ögruppen Iles de Glenan. En grupp låga öar med grunda sandflak mellan sig. Vid lågvatten är det på många ställen bara någon meter vatten. Vi måste därför anpassa oss så att vi kommer dit när vattnet stigit en bit. Vi är framme vid tretiden och kan njuta ett nytt uppfriskade bad i kristallklart, salt atlantvatten. Inte riktigt lika kallt i dag, ca 19 grader. Det är söndag och fint väder så mellan öarna hittar vi hundratals båtar i olika storlekar.

Sedan blev det lunch innan vi seglar norrut igen, nu mot Concarneau. En lite större stad med gammal stad innanför en väl bevarad stadsmur. Bra marina med fina faciliteter och en riktigt trevlig stad.