Härlig dag på havet

I dag har vi haft en fantastisk dag på havet. Vi lämnade vår ankarplats efter frukost. Lite förvånade blev vi när vi tog upp ankaret och det hade lyckats få med sig en stor sten. Lite jobb med båtshaken för att få av den men sedan kunde vi surra ankaret och ge oss av. Nästan ingen vind när vi kommit ut från land så vi körde en timme innan en svag bris började blåsa från nordväst.

Code 0 kom upp och strax kunde vi göra två knop för segel. Långsamt friskande vind och bättre fart. Strålande sol och soltaket kom väl till pass. Nästan plattläns hela dagen och varje gång vi kunde skära upp lite vred vinden. Till sist rundade vi upp och kunde sträcka med god fart sista timmen upp mot Sainte-Marine. Jättefin liten semesterort vid floden Odets mynning. Efter att ha suttit en stund under soltaket och flämtat i värmen tog vi oss iland för att titta lite och för att betala hamnavgiften.

Det spelades Bretagnsk folkmusik på kajen och folk dansade framför öltältet. Härlig stämning och mycket folk. Fast vi tyckte nog att de flesta låtarna lät lika dana så efter ett tag drog vi oss tillbaka till båten för sen middag. Kvällsutsikten från sittbrunnen var inte så dålig när fullmånen gick upp.