Regn och västliga vindar

Regn och västliga vindar är ingen bra kombination för oss som vill väster ut. Då kan man lika bra ligga still på ett trevligt ställe och det gr vi nu för andra dagen. VI ligger i Lézardrieux vid den vackra floden Le Trieux. Malin hade med sig vår reparerade WiFI box som kommit till henne från tillverkaren i USA. Den satte vi upp provisoriskt i går mellan regnskurarna. Nu har vi mycket bättre internetuppkoppling. Det har varit lite si och så med den sedan St Malo, därav inget på bloggen på ett tag.

Vi lämnade St Cast på måndag morgon tillsammans med ett antal andra båtar som också skulle västerut i medströmmen. Fin sträckbog ut runt udden Cap Fréhel i nordlig vind. Kul att ha några andra båtar att segla förbi. Sedan slör i avtagande nordostlig vind västerut. Vi fick några timmar lugn segling med genakern. Men när farten genom vattnet gick ned mot en knopp hjälpte det inte med medström, det var dags för motor sista timmarna.

Vi gick in i lite skärgård innanför den lilla ön Brehat. Det var lågvatten och ganska tränga passager på sina ställen.

Sista biten gick vi så uppför floden. Vi möttes av en hjälpsam hamnkapten som visade oss en bra platts en bit in där strömmen inte var så stark och där vi kunde ligga med stäven mot vinden. Här ligger vi fortfarande…