Mekardag

I dag har vi mekat en del. I regnet under förmiddagen packade vi om bland kläder och sängkläder. Vi förvarar det vi inte använder i vakuumpåsar. Jättebra sätt att hålla textilier torra och fria från ”båtlukt”. Nu packade vi undan de tjocka täckena och ett antal ”vintekläder” och underställ. Samtidigt tog vi fram lite mer sommarkläder, snorkelgrejer och kuddar och täcken till våra gäster som ska komma under juli.

Vi använder bl a windy.com för väderprognoser. Windy har en möjlighet att jämföra tre olika vädermodeller/prognoser. Intressant i dag. Den ena sa att det skulle regna till 10, den andra till 14 och den tredje till 18. Det regnade till 11-tiden och sedan vid 14 igen och fram till fyra. Så man kanske kan säga att alla hade rätt på något sätt.

Seneftermiddagen och kvällen kunde vi ägna åt vår radarstolpe. Vi flyttade runt lite högtalare och tutor och monterade Wifi-enheten permanent. Nu har solcellen mer svängrum. Vännen Bosse på Marin och Mekan hade gjort fina rostfria fästen. Om ni behöver lite specialgrejer till båten är Bosse rätt man. Bäst är att prata med honom i god tid (=på hösten). Han kan fixa det mesta (tel 0706-702 434).