Invasion

I dag har det varit varmt. När jag skriver detta är klockan över tio och det är fortfarande 24 grader ute, och 29 nere i båten. Vi har haft en fin dag i mycket lätta vindar på havet Markenmeer. Blandat motorgång och segling beroende på vindstyrkan. För första gången denna resa är vi glada när seglen kommer mellan oss och solen så vi får lite skugga och svalka ombord. Tänk så fort det kan ändra sig. Genom att göra vår teleskopbom så lång som möjligt kunde vi spira Code 0 och länsa förbi alla andra seglande båtar på havet.

I den lätta vinden har det drivit ut stora svärmat flygfän i varierande storlek. Vi blev fullständigt invaderade. Flera hundra fick skakas ur seglen när det var dags att rulla in. Väl i hamn i Amsterdam har vi spolat däck och dammsugit nere för att bli av med de flesta av våra objudna gäster.

Vi ligger nu i Sixhaven marina precis norr om centrum och med färjan över inom gångavstånd. I morgon ska vi upptäcka Amsterdam till fots. Inte lika varmt efter kallfronten som ska passera i natt enligt prognosen. Passar oss bra.

Till sist en extra varm hälsning till alla våra Norska vänner och följare. Hoppas ni har en fin 17:e maj!

2 reaktioner på ”Invasion”

Kommentarer är stängda.