Karantän dag 15

I dag skiner solen från klarblå himmel. Vi njuter en stund i hängmattan på fördäck. Förmodligen är detta lite av lugnet före stormen för i veckan som kommer väntas återigen regn och blåst. I övrigt flyter dagarna på i ett stilla tempo. Vi gör lite småjobb och försöker få lite motion genom att gå fram och tillbaka på kajen. Det senare är ungefär lika stimulerande som att motionssimma i en 25 metersbassäng.

I går blåste en frisk nordost i det klara vädret. Undrar om det var lika byig och hård vind borta vid Cabo de Gata där borta i fjärran som när vi passerade för två veckor sedan.

I dag skärptes karantänreglerna ytterligare genom att icke samhällsviktiga företag stängdes i 14 dagar. Allt för att försöka minska folks rörelser och bromsa den snabba smittspridningen. Vårt hörn är fortfarande lugnt med 200 rapporterade fall vilket motsvarar 25 per 100 000 invånare. (Sverige rapporterar i dag ca 35 fall per 100 000).