Båtjobb och vårblommor

De senaste dagarna har vi provianterat och gjort klart båten för segling. En dag tog vi bilen och åkte upp för att bunkra vin och olivolja i Cehegin (klicka här) i Bullasdistriktet. Därifrån körde vi sedan till Val de Seguras, dalen längs floden Seguras som rinner ned mot Murcia.

Här finns mycket fruktträd och vi såg fantastiska fält med blommande fruktträd. Efter lunch i den lilla staden Cieza kör vi vidare och kommer så småningom till IKEA, där vi bunkrar lite svensk mat och godis.

En lugn dag hissas Eva upp i riggen för att inspektera och bättra på lite tapeningar. Vi har nu trätt i all löpande rigg, satt skot och säkerhetsutrustning, tagit ned och inspekterat segel och sträckt upp lattorna i dem. Genuafockens solskydd var ganska slitet efter tre år i solen så vi fick lägga på lite segelduk på de ställen den spruckit upp. Nu hoppas vi att klistret håller.

Vi känner oss färdiga att segla och vädret de närmaste dagarna ser lovande ut för att segla västerut med svaga till måttliga ostvindar. Nu återstår bara en dag för att proviantera färskmat för en vecka. Och, en sista tapaskväll.