En höstmånad i Cartagena

Så har det gått en månad och vi närmar oss årets mörkaste dag. Solen går upp kvart över åtta och ned kvart i sex. Dessemellan skiner den ofta och värmer gott. Mellan 15-20 grader på dagarna knappt 10 grader kallare om nätterna. Vi har haft en dag med mycket regn och några kortare perioder med starka vindar. Men de flesta dagar är behagliga och vi har försökt utnyttja dem när det funkat.

Även om Håkan arbetat en hel del med flera veckor i England så har vi hunnit med en del utflykter. Vi har varit i den gamla staden Cehegin, drygt 10 mil uppåt landet. Den ligger i vindistriktet Bullas. Hit åker vi för att köpa prisvärt vin och olivolja, och för att äta god lunch. Utsikten från torget vid kyrkan är inte helt fel den heller.

Eva ser inte så stor ut jämfört med kanonpipan

Öster om oss längs kusten ligger ett naturreservat dit vi har kört för att vandra. Tre kilometers promenad uppför kullarna tar oss till Cenizas där det finns ett kanonbatteri från andra världskriget. Bamsekanonerna finns kvar men från toppen har man också en bedårande utsikt.

Vandra i staden kan man också göra. Vi går nästan varje dag för att handla lite i saluhallen eller ta en kopp kaffe och på kvällarna kan man ta en tappasrunda. En dag gick vi upp på vår närmaste kulle. Där ligger ett gammalt kastell som nu blivit medeltidsmuseum. En ganska sparsmakad utställning men välgjord och informativ. Från taket har man utsikt åt alla håll.

Nedanför, nära det gamla torget San Francisco, ligger en favorit vi hittat. Nästan alltid fullsatt med kö utanför men ibland finns det plats i detta lilla ”hål i väggen” där man kan äta gott kallskuret, goda ostar och dricka gott rödvin till nästan inga pengar alls. God mat har de också, upptäcker vi en kväll när vi till slut fick ett bord.

Det är nästan så man kan förse sig själv från charkdisken

Vi har också vandrat ut längs vikens båda stränder. Här ligger massa gamla försvarsanläggningar, alla med fin utsikt.

Cartagena stad och hamn från fortet på södra kullen utanför hamninloppet.