Sally seglar igen

Hej alla!

I morse lämnade vi Cartagena för att börja vår segling västerut. Det är med både vemod och saknad vi lämnar en trevlig stad och en fin vinterhamn men framför allt alla vännerna.

Det blev en hel del motor på ett spegelblankt hav men vi lyckades i alla fall segla några timmar. Efter ca 10 timmar kom vi till Garrucha, här var vi senast i slutet på april för två år sedan (klicka här).

Just nu är det inga restriktioner på att resa eller segla i Spanien så vi ska försöka ta oss ut genom Gibraltar sund medan vi har ostvindar i prognosen. Det skulle vara skönt att komma ut i Atlanten av två skäl. Dels kan Gibraltar sund vara en svårpasserad flaskhals/vindhål, dels vet vi att Algarvekusten kan erbjuda bra hamnar om vi inte kan segla vidare på grund av väder eller virus.