Vidare västerut

I går var vi i Marsala och drack en sista kopp Italienskt kaffe. Vi har också handlat Gorgonzola och Parmaskinka. Sjökojen är förberedd i akterhytten liksom middagsmat för flera dagar och en stor hög med pannkakor. Vi är med andra ord klara för en längre segling västerut över medelhavet. Några extrastag eller stormsegel har vi inte riggat då vi väntar lätta vindar. I stället är Code 0 satt och soltaket uppe.

Vi lämnar nu i soluppgången Marsala med kurs mot Menorca, drygt 400 sjömil bort. Med vår åplanerade kurs kommer vi att passera strax söder om Sardinien och möjligen kommer vi då att dyka upp på Marine Trafic om ett drygt dygn, annars kanske ni inte ser oss förrän på måndag kväll eller under tisdagen.

Väderprognosen säger lätta vindar. Det kan innebära långsam segling eller lite snabbare motorgång. De fina dygnsdistanser vi haft de senaste seglingarna kan vi nog inte förvänta oss denna gång. Förhoppningsvis får vi i stället ett lugnt hav så vi kan äta vid dukat bord och sova gott.