Vid Sardiniens sydkust

Nu har vi seglat i snart ett och ett halvt dygn. Ja, seglat och seglat, det har nog varit nästan lika mycket motorgång som segling men det viste vi ju. Det började bra med slack i seglen och god gång fram till em fikat. Sedan motorgång till midnatt då vi kunde rulla ut igen och segla till soluppgången. Hela förmiddagen har vi sedan kört mot en västlig vind på 3-4 m/s. Den var precis så där under gränsen till vad vi kan segla i med den ganska krabba sjö som var.

Men sedan tvåtiden har vi lugnare hav och tillräckligt med vind från SV som nu gått på väst så det som började med en sträckbog är nu kryss så förr eller senare får vi nog slå. Om inte vinden dör igen… Vi lyckades för en stund sedan fånga årets första fisk. En fin liten tonfisk, lagom till middag för två

Allt har gått bra hitintills och vi fortsätter direkt mot Menorca. Vi hoppas vara där måndag kväll eller senast tisdag morgon. Det ligger ett litet lågtryck ute på Biscaya som snart kommer in över Frankrike. Vi har lite olika prognoser på vart det tar vägen när det kommer till Medelhavet. Eventuellt blir det kulingvindar i mitten av nästa vecka. Då har vi kommit i hamn men det kan komma att påverka vart vi seglar på Menorca och därmed också när vi kommer fram.