Lakka, Paxos

Nu har vi kommit strax söder om Korfu till den fina ön Paxos. Efter lite problem med nätet har vi till slut kunnat lägga upp flera nya poster så titta nedåt på sidan om ni vill se alla.

I dag efter frukost har vi gått hela vägen från södra till norra änden på Paxos, hela 6 sjömil. Ingen vind så det blev motorgång. Då kunde vi i sakta fart köra genom det trånga sundet vid öns huvudort Giaos. Trångt och grund men aldrig under 2,5 meter, lite läskigt att tydligt se botten. En fin liten stad med mång förtöjningsmöjligheter i sundet.

Sedan fortsatte vi upp till Lakka, viken på norra ändan av ön. Här är ganska grunt med sandbotten och turkost vatten. En populär vik för både seglare och dagsutflykter. Full fart hela dagen med båtar som kommer och går.

För oss förstörs nöjet lite av att det är så mycket folk och båtar. Men det är en fin vik och ett trevlig litet samhälle om än lite turistiskt.