Mavros Notos

Efter lite problem med nätet kunde vi härom dagen lägga upp fem nya poster så titta nedåt på sidan om ni vill se alla.

Mavros Notos är en liten ö vid fastlandet ungefär vid Korfus sydspets. Sivota är en lite större ö väster om oss och kanske mera känd. Här ligger vi fint med ankare i norra viken i Sand Bar Bay med två linor i land till udden mot NV. Jättefin strand innanför oss. Som vanligt nära större orter är det många i mindre båtar som kommer hit över dagen men när solen sänker sig mot horisonten (som vi inte ser) lägger sig friden.

Natten innan i Lakka blev gungig. En del inbäring och väldigt mycket trafik med dingar till långt in på natten. Tidigt på morgonen gick sedan fiskebåtarna ut så det blev inte så bra sömn. Vi åt i alla fall frukost innan vi gav oss av. Från lite vind i viken möttes vi av frisk sydvind utanför udden. Krysstället rullas ut och vi får god fart över mot fastlandet.

Vinden avtar succesivt och efter en stund byter vi till Code 0 för att hålla farten. Vi siktar in oss på ”End Bay” men det visar sig att den skyddade delen av viken stängts av med ”simbojar”. Här finns också en ganska stor seglarskola med jollar och vi misstänker att det ar de som flyttat ut bojarna för att slippa ankrade båtar. Det blir till att köra runt ön till nordsidan där vi hittar vår fina vik.

Här har vi legat kvar i dag och njutit av livet och alla fiskarna. Det är 27 grader i vattnet så man kan simma länge utan att bli kall. Solen värmer fortfarande rejät men det blir inte olidligt hett i skuggan längre och nätterna är betydligt svalare än i Korintviken. I morse stod termometern på 22 grader. Temperaturen stiger dock ganska fort till 28-30 grader när solen kommer upp över udden.