Mongonisi, Paxos

I morse fixade Eva sina prover och vi lämnar Lefkas efter frukost. Bron över kanalen är en lite märklig skapelse. Det är en pråm med klaffar som flyttas undan en gång  i timmen (var hel timme dagtid).

Vi kommer igenom strax efter tio och kan sedan sträcka med lite slack i  Code 0 och storsegel nordväst ut. Under två timmar gör vi bra fart – sedan dör vinden.

Fullt vid bryggan. Bild från båten. Vi vågar inte gå närmare eftersom alla har ankare ganska långt ut.

Det blir motorgång och vattengenerering ett tag innan vinden kommer från NV. Sedan kryss i några timmar i lagom vind innan vi kommer fram till Mongonisi, en fin och skyddad vik på Paxox sydöstra del. Här ankrar vi bland många andra båtar. Trots att det nu inte är högsäsong längre har vi sätt väldigt mycket båtar på havet i dag och alla platser vid bryggan i viken är upptagna när vi kommer in vid halvsextiden.