Messolonghi

I går hade vi fin segling från Trizonia och ut ur Korintviken. Frisk till hård vind kring ost gav os slör och plattläns. VI seglade med rev i både stor och fock och kom ändå stundtals upp i åtta knop. Efter några timmar kommer vi till den mäktiga bron över viken. Här måste man ropa upp trafikkontrollen och få sig tilldelat vilket spann man ska gå under. Vi fick som väntat det nordligaste av de tre.

Plattläns mot bron

Även om vi vet att vi kommer att gå under med god marginal är det alltid lika spännande. Denna gång späddes spänningen på av en charterkatamaran som seglade fram och tillbaka mindre än hundra meter framför oss. För första gången fick vi användning för vårt signalhorn till annat än mistsignaler och sedan skärpte han sig. Men innan dess hade vi rullat in för att få ned farten så vi inte skulle segla ikapp.

En bit efter bron släpper vinden och vi sträcker nordväst ut mot Messolonghi. Staden ligger vid en lagun i ett gammalt floddelta, nästan tre sjömil in från havet. Mycket märkligt att segla under höga berg som vi är vana vid och samtidigt se träd dyka upp långt ut i vattnet. När vi närmas oss ser vi även de låga öar de står på. Vi kör in kanalen och förtöjer i marinan. Det har stormat mycket kring staden och framför allt marinan men nu verkar allt funka bra.

Kanalen in till Messolonghi känns som en flod, fast utan ström.

I dag har vi haft tvätt och städdag. Med tillgång till bra tvättstuga och vattenslang på bryggan blir såväl sängkläder som Sally rena. Vi har haft en hel det skvätt och stänk de senaste veckorna och det hade byggt upp saltlager på överbyggnad och däck. Vi har också promenerat 3,5 km till bra butiker och provianterat. Taxi tillbaka med alla varor kostade 4 Euro, det var den värd.