Trizonia

Igår lämnade vi Itea i förvirrande vindar. Hård nordan i 10 minuter sedan omväxlande både i riktning och styrka tills vi efter en dryg timme kommit lite undan de höga bergen och ut i Korintviken. Där får vi måttlig sydvind och fin segling i några timmar till Trizonia.

Sally längs bryggan närmast i bild.

På Trizonia finns en ofärdig marina som varit en populär gratishamn för lågbudgetseglare. Nu har den rustats upp och drivs som en kommunal hamn med sedvanlig låg avgift. Det finns vatten nära bryggorna och el på några ställen. Hamnen är mycket skyddad och man ligger bra där för alla vindar. Det finns också plats för några båtar att ankra utanför.

Byn i morgonsol

Det lilla samhället som finns på lagom promenadavstånd blev en positiv överraskning med flera trevliga och prisvärda restauranger. Vi har nu lärt oss att man ska gå till ställen som bara har grekiska turister. De är trevligare, billigare och har bättre mat en de större turistorterna.

Utsikt över Korintviken mot Peloponnesos höga berg från olivlunden på södra sidan ön. Här finns tomter till salu om någon känner sig hugad.

Över ön går ett antal iordningställda (och delvis skyltade) promenadvägar (ett tips är att börja nedanför kyrkan). Nu när solen går upp lite senare hinner det inte bli så varmt på morgonen så vi har börjat ta promenader före frukost.