Katakólon

I går blev Sally motorbåt igen. Av den utlovade västan såg vi inte mycket. Totalt kunde vi segla i en dryg timme, av de 11 timmar det tog oss att komma hit, när en regnskur passerade förbi. I övrigt var det lugnt på havet. Halvmulet med regnskurar, vi hade turen att antingen komma före eller efter dem när de drog förbi.

I dag ligger vi här bakom ett skogsklätt berg och funderar på om det verkligen blåser västan med 15 m/s på havet som prognoserna talar om. Här är det mest svag växlande vind. Men regnskurar har vi i alla fall helt enligt prognoserna, så det var nog rätt att ligga still en dag. Vi har i alla fall varit iland några kortare svängar mellan skurarna för en promenad och för att handla lite.

Katakólon är hamn för kryssningsfartyg och har tåg och bussförbindelse med Olympia. I morse kom det in ett stort fartyg som fyller upp hamnen (Sally längs med kajen till höger i bild). Hela området innan för kajen är fyllt med barer och turistbutiker och folk från fartyget. Tur att vi har eget kaffe för här kostar det dubbelt mot vad det brukar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.