Sally seglar mot Grekland

Vi gick upp tidigt i morse. Ville komma iväg i gryning för att ha alla alternativ öppna. Vid sex lämnade vi hamnen och länsade söderut i svag nordan medan solen sakta steg över bergen i öster. VI hade fin sikt och kunde se Etnas snöklädda nordsluttning.

Vinden friskade i och vi lovade sakta upp när vi började runda Italiens tå. Efter ett tag gjorde vi 8 knop med revade segel när vi seglade in under Italiens korta men vakra sydkust.

Sedan, och väldigt plötsligt försvann alla vind bakom en udde. Det blev motorgång en halvtimme innan vi i en svag sydost kunde börja sträcka längs kusten. Vi låg stundtals över udden men klarade det inte riktigt. Efter en kortvända så kom ett vindskifte och nu gör vi bra fart åt rätt håll.

Nu lämnar vi Italien med kurs mot Grekland. Rakt öster om oss ligger den sydligaste ön i den Ioniska skärgården, Zakynthos. Där hoppas vi kunna vara om drygt två dagar. Prognoserna säger lätta vindar och solsken – vi håller tummarna för en bra översegling.