Porto Liscia, igen

I går blev en lugn dag för ankar i den fina viken. Eva tog en lång tur på land medan Håkan arbetade större delen av dagen. Återigen en fin kväll men så fuktigt det blev under natten. Vi vaknade till dis och dimma och allt dröp av fukt trotts att det var 25 grader varmt. Under förmiddagen kom i alla fall solen fram och det blev lite torrare – och varmare.

I morse när vi vaknade hade vi nytt lågnivårekord i batteriet. Ungefär en tredjedel av nominell kapacitet. Vårt litiumbateri är nu gjort för att klara detta och ännu lägre nivåer och hade fortfarande mer än 13 V spänning och det var inga som helst problem att starta motorn med det. För säkerhets skull drog vi i gång motorn innan vi startade vattenkokare. Någon gång ska vi testa hur lågt vi faktiskt kan gå, men då vill vi gärna ligga med tillgång till landström för laddning.

Vattnet var också slut och det är en lite olycklig kombination eftersom watermakern drar en hel del ström. Det blev till att köra lite mer motor än vi annars gör för att hålla balansen. Men, när vi kom ut ur viken och det var frisk halvvind så stoppade vi motorn och seglade i över sju knop – med watermakern igång. Startade motorn igen efter en knapp timme när det blev motvind in till Palau där vi gjorde ett kort stopp för att handla lite. Väldigt skvalpigt på ankarplatsen i den friska ostvinden så vi lämnade så snart vi var ombord igen.

Seglade några sjömil till en vik som heter Porto Puddu. Den är väldigt skyddad men djup och ostanvinden blåste ganska frisk även där. Vi stannar för bad, lunch och lite avkoppling.

Efter att ha simmat till den fina sandstranden ger vi oss av strax före sju, då blåser det inte så mycket längre och vi kan gå ”runt hörnet” till Porto Liscia (där vi var för någon vecka sedan) och ankra. Vi ser att en del seglar större båtar än vad vi dödliga gör.

Nu ligger bra för den västvind som ska komma framåt småtimmarna. Men just nu är stranden inte så långt bort.

Vi har nu seglat runt här i Maddalenaskärgården under snart två veckor. Det har blivit både medsols och motsols i ett område som inte är mycket större än Fjällbackaskärgården. Väldigt fint och trevligt att få segla i skyddade vatten även om det stundtals varit rejält blåsigt.

En reaktion på ”Porto Liscia, igen”

  1. Det verkar som ni har det riktigt härligt, jag hoppas att vi får till en lunch under hösten

Kommentarer är stängda.