Porto Liscia

Nu ligger vi för ankar i Porto Liscia. Ännu en hamn som egentligen bara är en gammal ankarplats. Långa sandstränder och ingen bebyggelse men bra ankarbotten på ca 12 m djup och skyddat från de flesta vindar. Vi gick hit i går förmiddags efter att ha tankat diesel på vägen i Santa Teresa.

Vi viste att det skulle komma frisk vind, Mistral heter den här, i några dagar med vindar över 15 m/s. Då gällde det att hitta en bra plats med skydd för vind och dyning. Redan i går eftermiddag blåste det rejält och vi kunde sitta och titta på wind- och kite-surfare som for som pilar fram och tillbaka i den friska vinden. (kitesurfarnas drakar ser ut som en flock fåglar i bilden)

Det mojnade sedan behagligt fram emot kvällen men under natten kom Mistralen och nu blåser det styv kuling här inne. Vi har skog och lagom höga berg i lovart så vi får en jämn vind. Ankarseglet håller oss ganska bra med fören mot vinden och vi sitter bra fast med vårt Rocnaankare.

Solen skiner och vi har det bra men det viner i riggen och båten gungar lätt av vinden. Nu tittar vi på våra vinpinade grannar och väntar vi på att Mistralen ska blåsa nacken av sig under dagen så att vi får mer lagom seglingsvindar i morgon.