Cabo Testa

Seglingen från Asinara började bra men efter någon dryg timma försvann den utlovade medvinden så det fick bli betydligt mer motorgång än vi räknat med. Men vi fick lite fin segling de sista timmarna. Vi var lite osäkra på vart vi skulle gå men när vi såg den fina viken Baia de Reparata innanför Cabo Testa, Sardinens nordostudde, gick vi in dit och ankrade.

Här har vi nu legat i två nätter och räknar med att lämna i morgon. I går blev det en ”slappadag”. Det har ju varit en hel del seglande och andra äventyr på senare tid. Här är jättefint med granitklippor som påminner om Bohuslän och Sörlandet. Fast ingen knyter fast i dem utan man ankrar på behörigt avstånd. Det är också otroligt mycket semesterfirare på stränderna.

I dag har vi varit ute på äventyr. Först gick vi ut till udden. VI hittade en fin stig på andra sidan samhället som tog oss upp över berget.  Efter fika vid fyren tog vi en buss in till staden Santa Teresa. En intressant resa då bussen körde mellan alla badstränder som fanns längs vägen. Santa Teresa var en lite sömnig stad på klippan ovanför en skyddad hamn/marin. Det blev en ordentlig uppförsbacke från hamnen till torget där vi belönades med skaldjursrisotto.

Utanför staden hittar vi så en ny vandringsled tillbaka till vår ankarvik. Fin utsikt över kusten och viken men ytterligare uppför i stekande sol. Tur att vi köpte en stor flaska vatten innan vi lämnade staden. Tillbaka på båten blev det svalkande bad. Det avbröts ganska abrupt då Eva brände sig ordentligt på en liten manet. Vi har sett de små gråbruna rackarna på flera ställen innan och funderat på om de bränns – nu vet vi att de gör det. Vi spolade med varmvatten (som ska döda/koagulera giftet) och med lite salva känner hon sig nu bra igen.