Alghero

Vid midnatt i går kom vi fram till vår förta hamn på Sardinien. Vi hade en fin segling över i fint väder och fullmåne som lös hela natten. Vi har haft medvind och genakern uppe nästan alla ljusa timmar. På natten mindre segel och mindre vind. Totalt seglade vi 210 sjömil på 40 timmar. Medelfarten blev 5,3 knop vilket var mindre än vi trott då vi långa stunder seglat i både sex och sju knop med genakern, till och med nio som maxfart. Men, svag vind i början och på kvällar och natten. Nu är vi på Sardinien och så här har vi seglat i år. Totalt har det blivit 1 200 sjömil över grund så här långt.

Här i Alghero ligger vi inklämda vid stadskajen med lite för kort mooringlina. Men det funkar, det blåser inte så mycket och vi har pusslat in några fendrar mellan vår akter och kajen. Trevlig stad och bra provianteringsmöjligheter. Det senare behövdes då vi senast handlade ordentligt (dvs bra middagsmat mm) i Soller för tio dagar sedan. Som tur var kunde vi fylla på med lite frukt, grönt och bröd på Menorca så vi har klarat oss bra men en dag fick vi ta till burksoppa från reserverna under durkarna.

Det är inte så ofta nu för tiden som vi går ut och äter men i dag ville vi fira att vi kommit till Italien med en riktig middag. Det blev på Italienskt vis antipasti, pasta, secondo och dolce på Ristorante Nautilus. Ett riktigt bra ställe med fin utsikt över hamnen och solnedgången. Inte helt gratis men en fantastisk upplevelse och det gick att dela flera av de annars allt för stora rätterna. Vi började med proseco och melon med skinka. Sedan pasta med räkor följt av massa olika grillade fiskar ackompanjerade av ett Sardiskt vitt vin. Som avslutning citronsorbet (serverad med sugrör i ett glas) och limocello.

Mätta och nöjda vandrade vi sakta upp genom den gamla staden. Fullt med folk på alla uteserveringar och härlig sommarvärme i gränderna.

VI hör musik från ett torg och där är det en hel liten orkester med två röststarka tenorer som spelar Italienska sånger och sjunger så att det ekar mellan husen. Vi blir sittande med ett glas vin och med fanklubben som närmaste grannar. Ytterligare en fantastisk upplevelse i denna fina gamla stad avslutart kvällen.

2 reaktioner på ”Alghero”

  1. Härligt att ni är i Italien nu. Vi längtar och hoppas kunna sticka över någon gång under nästa vecka. Hoppas ni sparade lite citronsorbet åt oss…för er kulinariska middag lät makalöst gott…snålvattnet rinner redan såhär fast det bara är förmiddag. Ha det bäst!//Besättningen på S/Y Wilma

    1. Hoppas ni kommer snart så vi kan ses. om inte annat så kanske till hösten. Segla försiktigt. / Kramar från oss på Sally

Kommentarer är stängda.