Mot Sardinien

Efter att i flera veckor funderat fram och tillbaka på när och vart vi ska segla har vi nu bestämt oss. Vi seglar mot Sardinien i dag. Vi har plågat våra seglarvänner med våra funderingar ganska länge nu och så sent som i går hade vi nog tänkt att vii skulle lägga båten en månad eller två i utanför Barcelona. Men när vi seglade i fin halvvind längs Menorcas sydkust i dag på förmiddagen så kändes det som att vi ville fortsätta österut – direkt.

Prognosen är riktigt bra med lätta medvindar och lugnt hav. Förmodligen kommer det att ta tills fredag morgon innan vi är på Sardinien men med lite tur kommer vi fram i morgon kväll. Just nu syns vi på Marine Trafic men vi kan komma att försvinna framåt kvällen då vi lämnar landkontakten.

Nu seglar vi ut på ett lugnt och soligt hav. Vi har 26 grader i luften och väldigt lugn och behaglig segling med genaker och storsegel uppe. Vi gör ca 6 knop i ca 5 m/s sydvästlig vind. Förhoppningsvis kan vi fortsätta såhär i alla fall i tolv timmar till, sedan kan det bli lite mindre och mer varierande vind och kanske motorgång periodvis.

2 reaktioner på ”Mot Sardinien”

  1. Hej på er!
    Så underbart ni har det och så roligt att få ta del av er fantastiska resa med era härliga upplevelser. Kram på er???? Gittan?

  2. Woop Woop ! Så kul att ni seglar österut, då finns chansen att sammanstråla på nytt ??⛵️ . Hälsar vi på S/Y Wilma

Kommentarer är stängda.