Bergen

Tillsammans med vännerna på Money Penny hyrde vi bil i två dagar. Första dagen blev en tur upp bland bergen innanför Fuengirola. Vi började med den vita byn Mijas. Den ligger några kilometer in och några hundra meter upp från kusten. Jättefin gammal bergsby med otrolig utsikt över kusten. Ganska turistisk men fint. Vi var inne på ”hembygdsmuseet” och lärde oss lite om livet förr i tiden. Ett förfärligt slit för att överleva.

Sedan bar det av högre upp bland bergen. Vi körde i kanten av en stor nationalpark som heter Sierra de Las Nieves. Otroligt vacker med djup grönska och vårblommor. Många fina samhällen och fantastiska utsiktspunkter.

Högsta passet vi passera var Porto de Vente (vindarnas port) över 1 100 möh. Sedan var det lite utför till den otrologa staden Rond. Spaniens äldsta stad grundad ca 900 fkr.

Gamla stan ligger på en klippa ca 100 m över omgivande landskap och med 100 m djup klyfta mot berget bredvid. Numera finns det broar över.