Fuengirola

Vi är nu tillbaka i Spanien. Besöket i Marocko blev kortare än tänkt. Dåligt väder på gång och dessutom inte den bästa av hamnar. Vi lämnade i duggregn vid tiotiden i går. Det skulle bli tilltagande vind men under Marockos kust var det frånlandsvind i lagom styrka. Här passarar vi sista udden på Afrika för att snedda över strax innanför Gibraltar vars klippa syns i fjärran.

Väl utanför udden kom vinden som sedan höll i sig hela vägen över. Det blåste stundtals upp till 15 sekundmeter och vi slörade över i god fart med revade segel. Högsta noterade farten blev 10,6 och snittet på hela de 62 sjömilen blev 7,75 knop. Vi tror det är den snabbaste längre segling vi gjort.

Nu ligger vi Fuengirola, strax väster om Malaga. Väderprognosen är inte den bästa så vi räknar med att ligga några dagar till innan vi går vidare.