Rota

Vi lämnar Ayamonte i nordvind som friskar i när vi kommer ut en bit från land. Vi seglar nu söderut med spirad fock och full stor i sällskap med Money Penny. En stund blåser det över tio meter per sekund och då går det undan. Vi kanske skulle minskat segel men vi vet att vinden kommer att mojna och det gör den sakta men säkert under dagen samtidigt som solen värmer oss mer och mer.

Sista två timmarna till Rota blir det motorgång. Rota är en trevlig liten stad i norra ändan av Cadizbukten. Inte så mycket turister så här års och staden känns väldigt genuin och Spansk. Här stannar vi i tre nätter. Längs havet norrut finns en lång härlig strandpromenad att vandra på i lugnt väder.

Även här firas påskveckan ordentligt med processioner och gudstjänster. Det hr gänget av nazarenos (botgörare) stod och väntade utanför det gamla slottet en kväll.

En reaktion på ”Rota”

Kommentarer är stängda.