Smuglarfest och Palmsöndag

I går bar det upp för floden igen. Denna gång i Dortes och Lars bil. Våra Danska båtgrannar tog med oss tillbaka till Alcoutim för att gå på smuglarmarknad/fest. Vi tog lilla vägen längs floden och fick såväl kaffe som fin utsikt över floden.

Det var stort spektakel med mycket folk och god stämning i Alcoutim. En riktigt trevlig marknad med vettiga produkter, inte bara krimskrams. I en gränd åt vi grillad kyckling till lunch. En intressant och tålamodsprövande övning. Men, när den vi kom så var den riktigt god. Vi hade tänkt gå över bron till Spanska sidan efter lunch men kön för att komma över var så lång så vi skippade det.

I dag blev det sommartid. Det innebar att vi nu måste gå upp två timmar tidigare. En timmes tidsskillnad från Portugal fick vi i förgår och i natt en timme till. Det var inte helt lätt att komma ut kojen i morse och vi fick ta en snabb frukost för att komma in till stan i tid för att se palmsöndagens processionen. Här i Spanien firar man påsk ordentligt under hela veckan. Vi fick se Jesus rida in på vad vi trodde var en förgylld vagn. Det visade sig vara en handburen konstruktion med minst 15 par fötter under.

Det tog några timmar för tåget att gå genom staden och vi han med såväl förmiddagskaffe som ett glas vin under tiden. Alla var där, från småbarn till pensionärer och det bar en härlig stämning. Roligt att vara i en stad med väldigt få turister en sådan här dag. Mässingsorkestern som spelade och trummade var ordentligt stor, minst 60 personer i uniformer med mycket guldbrodyr som spelade sorgmarscher och gick i halvtakt.

2 reaktioner på ”Smuglarfest och Palmsöndag”

  1. Ser ut som ni har det bra??
    Blev det ngt smuggelgods?
    Kramar från oss hemma i kylan?

Kommentarer är stängda.