Saint Malo

Vi blev inte länge på Jersey. Det kändes som en stor stad som inte riktigt passade oss. Ön är säkert jättefin men kanske bättre att besöka från land. Vi stack efter frukost och tankning i onsdags. I särklass billigaste dieseln vi någonsin tankat, 5,66 kr/liter!

På vägen hit passerade vi en milstolpe. Då hade vi seglat över 1 000 sjömil sedan vi lämnade Ljungskile. Vi fick efter en stund med lätta vindar fin genakersegling söderut. Stundtals gjorde vi 8 knop genom vattnet och 10 knop över grund! Men, när vi närmar oss fastlandet möter och dör sedan vinden sakta så vi får byta till krysställ och senare köra sista timmen till Saint Malo. En fantastiskt fin stad innanför de gamla stadsmurarna.

Här har vi nu snart legat i fyra nätter. I kväll kommer kusin Malin med dotter Selma med bil från Paris. De ska segla med oss över helgen så det är inte otänkbart att vi är tillbaka igen på söndag kväll. I onsdags tog vi det ganska lugnt, det var över 30 grader varmt och ganska ”klibbigt”. Vi promenerade i gamla staden och på dess murar.

Provsmakade också lokalt bakverk ”Kouing Amann”. Lite svårt att veta vad man ska prova nu när vi är långt utanför ”Coachens” hemmavatten.

På kvällen var det sedan musikfest med musik av varierande slag på sju olika ställen innanför murarna. Det blev lite lyxig middag vid ett av torgen med musik och sedan rundvandring.

I torsdag tog vi en heldag till Mont Saint Michel. En fantastisk klippa som man inte ska missa om man är i närheten. Vid lågvatten kan man gå och åka ut men vid högvatten blir det en ö. Första klostret byggdes på 700-talet. Nu är nästan hela klippan täkt av byggnader.

I dag har det varit städ- och tvättdag innan det blev midsommarfirande med sillunch mm. Nu ska det bli skönt att komma ut på havet igen!

2 reaktioner på ”Saint Malo”

  1. Vi är fascinerade över era vackra bilder från platser vi inte visste att dom fanns.Hälsa Malin och Selma!Kramar från Birgit och Gerhard

  2. Vilken fantastisk resa ni får uppleva. Ha en fortsatt bra upplevelse resa. Många kramar från Marie-Louise & Janne ??

Kommentarer är stängda.